8 sjokkerende usikre prevensjonsmetoder folk fortsatt bruker i dag

Noen kvinner bruker desinfeksjonsmidler for å unngå graviditet, uten å innse de skadelige konsekvensene.

Getty Images

I vår vestlige verden er vi heldige nok til å ha det en rekke prevensjonsmuligheter tilgjengelig for oss, inkludert pillen , den implantat , den spiralen , kondomer og mer. Disse alternativene er alle grundig undersøkt av medisinske fagpersoner og anses som trygge å bli brukt.Imidlertid, i andre deler av verden, er prevensjonsmetoder ofte basert på myter eller unøyaktig informasjon, og de kan faktisk være utrolig skadelige for kvinnene som bruker dem. De FNs befolkningsfond (UNFPA) undersøkte noen av de sjokkerende metodene som fortsatt brukes av kvinner i dag, inkludert ...

Annonse - Fortsett å lese nedenfor1 Eplecidereddik Myanmar / Karlien Truyens

I urbane og landlige Myanmar er det fortsatt vanlig at kvinner vasker vaginene med vann og såpe etter samleie. Det vasker visstnok sædcellen ut av skjeden, men dette er ikke tilfelle.

I tillegg til ikke å være et effektivt prevensjonsmiddel, kan vasking internt med såpe og vann endre vaginal surhet og irritere skjeden, noe som øker risikoen for infeksjoner, inkludert seksuelt overførbare infeksjoner, urinveisinfeksjoner og andre bakterielle, virale og soppinfeksjoner.

3 Dettol UNFPA / Denizia Pinto

En praksis som har vært brukt i Angola siden 1990-tallet, og som tilsynelatende fremdeles er vanlig blant unge mennesker i dag, er å drikke Coca-Cola med to eller flere aspirin etter sex i et forsøk på å forhindre graviditet. I følge UNFPA foretrekker noen å koke cola før.

'Jeg har prøvd dette for lenge siden da jeg var tenåring. Jeg hadde det veldig dårlig, sa den 34 år gamle husholdersken Judith da Costa. 'I dag bruker jeg p-piller, som er det mest hensiktsmessige for helsen min. Ifølge legen på det tidspunktet, bør denne praksisen ikke tas. Det kan forårsake hjerteinfarkt og avhengig av dosen føre til døden. '

5 Sitronskiver Getty Images

Selv om det ikke er kjent om denne prevensjonsmetoden fremdeles blir brukt i vår tid, rapporterer UNFPA at noen mennesker i 70-årene som bor i den vestlige delen av Nepal rapporterte at de tidligere hadde brukt gurkemeie og vann for å forhindre graviditet.

Tidlig om morgenen, dagen etter å ha hatt sex, blander kvinner tre skjeer gurkemeie med vann og drikker det. Selv om dette ikke er kjent for å skade, er det absolutt ikke et effektivt middel til prevensjon.

7 Mangofrø UNFPA Viet Nam / Nguyen Minh Duc

Denne metoden ble hovedsakelig brukt i Vietnam mellom 1940- og 1970-tallet, men det antas at noen fortsatt kan bruke den i dag. Folk ville infisere visse urter og drikke dem, og tro at det ville forstyrre implantasjonen og derfor forhindre graviditet.

I virkeligheten kan uregulerte urtemedisiner forårsake nyresvikt og leverskade fordi de kan inneholde giftige kjemikalier eller tungmetaller, eller kan reagere skadelig med andre legemidler. Da dosene heller ikke overvåkes, kan urtene tas i sterke konsentrasjoner som kan ha ukjente effekter.