9 grunner til at brystvortene dine er såre

Fra hudreaksjoner til hormoner, her er hva som kan forårsake smertefulle brystvorter.

Her er 10 grunner til at brystvortene dine kan være såre, og hva du kan gjøre med det.1. Hormoner

Den mest sannsynlige årsaken til ømhet er hormonell. Dr Ram Prasad, konsulent brystkirurg ved Pall Mall Medical fortalteCosmopolitan UKat den månedlige syklusen oftere enn ikke er ansvarlig for ømheten:

'Møre brystvorter er dessverre en vanlig forekomst under kvinne,' forklarte han. 'Vanligvis er dette knyttet til endringer i menstruasjonssyklusen eller et tegn på graviditet.'

Han la til at 'høyere østrogennivåer får brystkanalene til å forstørres i løpet av perioden,' så ta en titt på den månedlige syklusen din før du stresser.

Getty Images

4. Infeksjon

Du kan oppleve at ømheten ikke forsvinner etter et par dager, og hvis dette er tilfelle, kan brystvortene bli smittet. 'Dette vil ofte bli diagnostisert som en godartet tilstand som kalles' periduktal mastitt ', når brystvorten blir betent, øm og varm å ta på,' forklarte Dr Prasad. 'Kvinnelige røykere vil være mer utsatt for dette ettersom røyk kan forårsake skader på brystvortene.

'Hvis fastlegen din mener dette er tilfelle, vil de henvise deg til en spesialist som skal utføre mammografi eller ultralydskanning.'

Gjærinfeksjoner kan også forårsake irritasjon, så få det sjekket ut først.

5. Friksjon

Den nye lacy-bh'en? Det er pent, men det gjør kanskje ikke noe med den dårlige huden din.

Irriterende stoffer, som klær, eller til og med livsstilsfaktorer som tørt vær, kan ha stor innvirkning på huden din.

Invester i en god sports-BH hvis du er en løper, og hold deg til bomullsbuksene i noen dager for å se om ømheten blir lettere.

CouCou SuzetteGetty Images

8. Kjønn

Det er lett å bli fanget i øyeblikket, men spar en tanke på dine følsomme brystvorter - for mye klemme eller bitende under sex er bundet til å etterlate dem såre. Hvis dette er tilfelle, vil de helbrede alene ... men kanskje ta det med ro neste gang.

9. Brystkreft

Dette er veldig sjelden, men ikke for å bli helt avskjediget hvis du er bekymret for smerter i brystvorten. Dr Prasad forklarte:

'I sjeldne tilfeller kan eksemlignende utslett rundt brystvorten være et precancerøst tegn på' Pagets sykdom 'som er assosiert med brystkreft .

'En biopsi eller et mammogram vil utelukke mistanker.'

Relatert historie